Topkwaliteit Dakwerken

De kerntaak van ons bedrijf is altijd nog het maken van platte daken in bitumen en kunststof, van kleine dakkapellen tot enorme bedrijfshallen. Verder zijn wij gespecialiseerd in onder andere zink- en loodwerken, groendaken en dakbeveiliging. Ons klantenbestand bestaat uit particulieren, bedrijven, gemeente-instellingen en woningbouwbedrijven en wij zijn inzetbaar voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van daken. Na oplevering van een nieuw of gerenoveerd dak ontvangt u een schriftelijke bevestiging, het garantiecertificaat, inclusief onderhoudsaanbieding, dat staat voor 10 jaar garantie op materiaal en uitvoering. Omdat wij staan voor kwaliteit!

Bitumen daken met lange levensduurverwachting

De vroegere benaming voor dakbedekking is ook wel teer, sommige herkennen misschien de benaming mastiek ook nog wel.  Dit mag om gezondheidsredenen niet meer gebruikt worden. Daarna kwam de bitumen die in speciale ketels warm werd gestookt.

Hiervoor in plaats deed de Bitumen zijn intreden de zogenaamde brandrollen, deze zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar. Dit materiaal word als rol aangeleverd en met speciale branders op het dak verwerkt. Het verwerken vereist wel de nodige vakmanschap. Bitumen is een teerachtige substantie die wordt gehaald uit aardolie. Wat overblijft na destillatie van ruwe olie is het bitumen. Bij A. van Diessen Dakbedekkingen B.V. verwerken wij hoofdzakelijk rollen van ATAB uit Antwerpen.

Bitumineuze daken kunnen we onderverdelen in APP-gemodificeerde of SBS- gemodificeerde bitumineuze daken.

APP is de afkorting voor Atactisch PolyPropyleen, een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door bitumen te mengen met APP (circa 30%) ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.

SBS is de afkorting van Styreen Butadieen Styreen, een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is elastisch en bij omgevingstemperaturen zeer soepel en buigzaam. Door bitumen te mengen met SBS (circa 10%) ontstaat SBS-gemodificeerd bitumen.
Door toevoeging van SBS geeft de mix een meer rubberachtig karakter hetgeen resulteert in een grote kleefkracht, grote elasticiteit en flexibiliteit, met name bij lage temperaturen.

Kunststofdaken

PVC dakbedekking staat voor dakbedekking dat gemaakt is van Poly Vinyl Chloride. Deze dakbedekking is de meest gebruikte kunststof voor weerbestendige daken. Het is een thermoplastische folie waaraan weekmakers en UV-stabilisatoren zijn toegevoegd waardoor PVC sterk en  UV-bestendig is.

Kenmerken:

 • wortelvast, tevens geschikt voor grasdaken en daktuinen
 • beperkt onderhoud
 • in verschillende kleuren leverbaar
 • in de zomer periode een temperatuurverschil van ca. 6 graden ten opzichte van bitumineuze dakbedekking
 • lange levensduur
 • milieuvriendelijk recyclebaar

PVC en EPDM daken zijn steeds meer in opkomst het beheert ongeveer 15% van de markt. Ook deze materialen worden door ons verwerkt van dakkapel tot bedrijfsgebouwen.

Lood en Zinkwerken

Door ons worden randafwerking en randaansluiting professioneel uitgevoerd door middel van isopaint hout, met 20 jaar garantie in duurzaamheid, eventueel met zink of koperen deklijsten afgewerkt. Zowel met goten als hemelwaterafvoerbuizen zinken daken en zijwanden.

Daktuinen

Daktuinen kunnen tot wel 99 % van het regenwater bufferen, water wat niet gebufferd word zal vertraagd worden afgevoerd waardoor een ontlasting van het riool ontstaat. Daktuinen dragen bij aan een duurzaam dak en zijn in de hedendaagse architectuur niet meer weg te denken.

Groendaken
Groene daken of vegetatiedaken zijn platte of hellende daken met begroeiing. Een meer formele benaming is “begroeid dak” of “dakbegroeiing”, waarbij vervolgens onderscheid gemaakt kan worden tussen “intensief” en “extensief” begroeide daken.

De begroeiing kan bestaan uit vetplanten zoals vetkruid (sedum), kruiden, mos en/of gras (extensieve begroeiing). Ook struiken en bomen zijn bij bepaalde constructies mogelijk (intensieve begroeiing).

Een groen dak kent een standaard opbouw, uitgedrukt in functionele lagen:

 • een 2-laags waterdichte en wortelbestendige dakbedekking
 • beschermlaag tegen mechanische beschadigingen van de dakbedekking
 • drainagelaag van bijvoorbeeld kunststof of mineralen
 • filterlaag
 • substraatlaag
 • vegetatielaag

Duurzaamheid
Groene daken bieden voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en belevingswaarde. De aanschafkosten zijn hoger, maar daar staat tegenover dat de dakbedekking langer meegaat dan bij een traditioneel dak en daarna gerecycled kan worden

De kwaliteit en vakmanschap van ons bedrijf...

LAATSTE PROJECTEN

Particulier Bergeijk

Particuliere projecten

Particulier Valkenswaard

Particuliere projecten

Hager Electro
Den Bosch

Bedrijfsprojecten

Bergman Clinics
Den Bosch

Bedrijfsprojecten

Particulier Valkenswaard

Particuliere projecten

Bent u op zoek naar professionals in dakbedekking?

Contact ons